22 czerwca 2025 . Temperatura powietrza 17.06 °C . Gości na portalu: 43 . |
O DRUGIM TERMINIE PRZETARGU ... (czytaj więcej) . |
Nadchodz ce wydarzenia
Nasze filmy
Z miejscowo ci
» Augu cin» B kowo
» D bki
» Dobrzyniewo
» Falmierowo
» Glesno
» Gromadno
» Konstantynowo
» Kosztowo
» Ko cierzyn Wielki
» M otk wko
» Osiek nad Noteci
» Polanowo
» Ruda
» Rz szkowo
» Wyrzysk
» Wyrzysk Skarbowy
» elazno
» u awka
Wyrzysk, dodano: 2016-12-30, godz.17:25W myśl słów Immanuela Kanta, iż „wszystka wiedza pochodzi z doświadczenia”, dnia 16 grudnia, uczniowie z klasy pierwszej technikum w zawodzie Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych uczestniczyli w warsztatach kulinarnych. W pracowni gastronomicznej gościliśmy pana Emila Dziubaka - regionalnego szefa kuchni Unilever Food Solutions i pana Michała Solińskiego - starszego doradcę kulinarnego ds. sprzedaży. Nasi uczniowie pod okiem znakomitego szefa kuchni mogli zgłębić tajniki kulinarne.
Powrót do strony głównej
Warsztaty kulinarne w CKZiU
W myśl słów Immanuela Kanta, iż „wszystka wiedza pochodzi z doświadczenia”, dnia 16 grudnia, uczniowie z klasy pierwszej technikum w zawodzie Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych uczestniczyli w warsztatach kulinarnych. W pracowni gastronomicznej gościliśmy pana Emila Dziubaka - regionalnego szefa kuchni Unilever Food Solutions i pana Michała Solińskiego - starszego doradcę kulinarnego ds. sprzedaży. Nasi uczniowie pod okiem znakomitego szefa kuchni mogli zgłębić tajniki kulinarne.


Pan Emil przygotował na to spotkanie bardzo ciekawe menu i od razu zaprosił młodzież do wspólnej pracy. Do przygotowania uczniowie mieli dania z wątróbki z kozim serem, polędwiczki wieprzowej i łososia z carpaccio z buraków, kalarepy. Nie zabrakło również pysznego waniliowo – czekoladowego deseru.






Całe spotkanie przebiegło w bardzo miłej atmosferze, a pytaniom do szefa kuchni nie było końca. Oprócz poznania niebanalnych zestawień smaków młodzi gastronomowie mieli także okazję zapoznać się z nowymi kulinarnymi trendami, miedzy innym z próżniowym gotowaniem w folii, zwanym sous vide.


Organizator warsztatów - pani Alina Kwiatkowska - zapewnia, że to nie ostatnie tego typu zajęcia młodych adeptów sztuki kulinarnej, którzy już dziś mogą zastanawiać się, z jaką kuchnią i z jakimi daniami przyjdzie im się zmierzyć podczas kolejnych warsztatów.











